Άκυρες και οι σύνοδοι λόγω Σάντι

Άκυρες και οι σύνοδοι λόγω Σάντι

 

 

Και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ακύρωσε τις συνόδους στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής, λόγω της άφιξης του τυφώνα Σάντι στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

 

“Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα μείνει κλειστή τουλάχιστον για τη Δευτέρα, λόγω της απειλής της καταιγίδας”, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Ότο Πέρες επρόκειτο να προεδρεύσει συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση των γυναικών στις ένοπλες συγκρούσεις, στην οποία θα συμμετείχε επίσης και η Γαλλίδα υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Ναζάτ Βαγιό Μπελκασέμ.

Αλλά και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες επρόκειτο επίσης να μεταβεί αύριο Δευτέρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να ξεκινήσει μια εκστρατεία προώθησης του Κουινόα, ένα δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες, για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο. Υπουργοί άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής επρόκειτο να συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ