Ιταλία:Αναστάτωση μετά τον σεισμό

Ιταλία:Αναστάτωση μετά τον σείσμο

Τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, αύριο, στο χωριό Αλτομόντε της Καλαβρίας. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου στο χωριό Μορμάνο, κοντά στην πόλη Κοζέντσα, ενώ στο Λαίνο Μπόργκο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, εκκενώθηκε ένας οίκος ευγηρίας.

Πρόκειται για την περιοχή που την περασμένη νύχτα, στις 1.05 τοπική ώρα, χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, με σεισμό μεγέθους 5 βαθμών και προκάλεσε τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από καρδιακή προσβολή στο χωριό Σκαλέα.

Στο Μορμάνο, υπέστη σοβαρές ζημιές ο καθεδρικός ναός, όπως και σειρά ιδιωτικών κατοικιών.

«Η όλη μηχανή της πολιτικής προστασίας λειτούργησε αποτελεσματικά, τώρα πρέπει να ελέγξουμε όλα τα κτήρια που παρουσιάζουν ρωγμές και προβλήματα στην στατικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της, Φράνκο Γραμπριέλλι.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται στην οροσειρά Πολίνο, παρέμειναν στο ύπαιθρο ή στα αυτοκίνητά τους μέχρι το πρωί, και δεν θα είναι εύκολο να πεισθούν, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι το βράδυ. Οι μετεωρολόγοι δε, προειδοποιούν ότι οι καιρικές συνθήκες, από αύριο, πρόκειται να επιδεινωθούν.

Τα μέλη της «Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων», που αποτελείται από γεωλόγους και σεισμολόγους (οι οποίοι παραιτήθηκαν μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους, με αναφορά στον σεισμό της Λ’ ‘Ακουϊλα, του 2009) δήλωσαν ότι είναι έτοιμα να συνεργασθούν με την Πολιτική Προστασία και κάθε άλλο θεσμό που αντιμετωπίζει, τις ώρες αυτές, των σεισμό της Καλαβρίας. Η κυβέρνηση, ζήτησε από τα επτά μέλη της επιτροπής, να αποσύρουν, και επίσημα, τις παραιτήσεις τους.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ