Συνάντηση Κάμερον-Ρομπάι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι θα συζητήσει για τους τρόπους που θα παραμείνουν υπό έλεγχο οι δαπάνες και τα κόστη στην ΕΕ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος επισκέπτεται το Λονδίνο.

«Έχουμε το μεγάλο ζήτημα του μελλοντικού προϋπολογισμού, για τον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συζητήσουμε σήμερα, όπως και για το πόσο σημαντικό πιστεύω πως είναι να κρατήσουμε υπό έλεγχο τα κόστη και τις δαπάνες», δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την άφιξη του Βαν Ρόμπαϊ στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα βρεθούν τον επόμενο μήνα αντιμέτωποι με σκληρές διαπραγματεύσεις όσον αφορά στη συγκρότηση του προϋπολογισμού των 27 για την επόμενη επταετία, με τη Βρετανία να επιμένει ότι θα ασκήσει βέτο εάν δει πως οι δαπάνες θα ξεπερνούν το ύψος του πληθωρισμού.

Και άλλα μέλη της Ένωσης είναι επίσης της γνώμης ότι θα πρέπει να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι δαπάνες, την ώρα που τα εθνικά Κοινοβούλια ψηφίζουν μεγάλες μειώσεις στα κρατικά κονδύλια.  

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ