Θρίλερ η κούρσα Ομπάμα-Ρόμνει

Θρίλερ η κούρσα Ομπάμα-Ρόμνει

 

 

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πέρασε και πάλι μπροστά από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos.

 

Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, ο Ομπάμα προηγείται με 47% του Ρόμνεϊ, ο οποίος λαμβάνει 46%. Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη. Άλλωστε, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να καταγραφεί πλήρως ο αντίκτυπός της χτεσινής και τρίτης τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο μονομάχων.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο Ομπάμα διατηρεί μεγαλύτερο προβάδισμα σε Πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως είναι η Βιρτζίνια και το Οχάιο. Το Ipsos προβλέπει μάλιστα ότι ενδέχεται να κερδίσει άλλη μία τετραετή θητεία με σχετική άνεση, συγκεντρώνοντας 322 εκλέκτορες έναντι 206 για τον Ρόμνεϊ. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, συγκεκριμένα το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ