«Οι κυρώσεις βλάπτουν τα παιδιά»

Συρία προς ΟΗΕ: «Οι κυρώσεις βλάπτουν τα παιδιά»

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, είναι “ανήθικες και παράνομες” και βλάπτουν τα παιδιά της Συρίας, αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, η κυβέρνηση της χώρας,  σχετικά με τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή τους τελευταίους 19 μήνες.

Η επιστολή απεστάλη ως απάντηση σε μια πρόσφατη έκθεση της Λέιλα Ζερουγκούι, ειδική εκπρόσωπος του Μπαν σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, η οποία κατηγόρησε και τις δύο πλευρές στη Συρία ότι στοχοποιούν παιδιά με βομβιστικές επιθέσεις, σεξουαλική βία και βασανιστήρια.

Η συριακή κυβέρνηση, στην επιστολή της αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον της χώρας είναι “αβάσιμες και ανέντιμες” και βασίζονται πάνω σε ισχυρισμούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ομάδων της αντιπολίτευσης και όχι στα γεγονότα. Αναφέρεται επίσης ότι οι κυρώσεις βλάπτουν τα παιδιά.

“Τα παιδιά είναι αυτά που κατά κύριο λόγο επηρεάζονται αρνητικά από τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα της υγείας”, αναφέρει σε επιστολή ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Μπασάρ αλ-Τζαφαρί. “Το εμπάργκο που επιβλήθηκε στις εθνικές τράπεζες της χώρας, επηρέασε την εισαγωγή παιδικών εμβολίων και φαρμάκων και ανέβασε το κόστος του ιατρικού εξοπλισμού”, δήλωσε ο Τζαφαρί. Επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνησή της χώρας ζητά να “αποκαλυφθεί η ανήθικη και παράνομη φύση των μονομερών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Συρία”.

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και ο Αραβικός Σύνδεσμος έχουν επιβάλλει ποικίλες κυρώσεις στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη στη χώρα, όπου πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ