3ο μπρα ντε φερ Ομπάμα-Ρόμνει

Τρίτο μπρα ντε φερ Ομπάμα-Ρόμνει

 

Για τρίτη και τελευταία φορά έρχονται σήμερα αντιμέτωποι οι δυο υποψήφιοι Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, σε ένα ντιμπέιτ με κύριο θέμα την εξωτερική πολιτική.

Έχοντας σκοράρει από μια νίκη έκαστος στις προηγούμενες τηλεμαχίες, στην τελευταία θα προσπαθήσουν να κάνουν την διαφορά. Μόνο που έχουν να παλέψουν με έναν ισχυρό αντίπαλο: τους αγώνες φούτμπολ και μπέιζμπολ που διεξάγονται απόψε.

«Ούτε ο Ομπάμα δεν θα παρακολουθούσε το ντιμπέιτ ζωντανά, αν δεν έπρεπε να είναι ο ίδιος στην σκηνή», γράφει η ιστοσελίδα politico.com, συμπληρώνοντας ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος θα ήταν μέρος των εκατομμυρίων που θα παρακολουθήσουν φούτμπολ (Chicago Bears εναντίον Detroit Lions), ενώ και οι οπαδοί του μπέιζμπολ μπορούν να επιλέξουν την αποψινή αναμέτρηση (San Francisco Giants-St. Louis Cardinals).

Αν εξαιρέσει κανείς τον αθλητικό αντιπερισπασμό, το γεγονός ότι το σημερινό ντιμπέιτ θα είναι αφιερωμένο στην εξωτερική πολιτική, οδηγεί στο…εύκολο συμπέρασμα ότι λογικά νικητής θα είναι ο πιο έμπειρος Ομπάμα.

Ωστόσο θα έχει σίγουρα να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του Ρόμνεϊ για το θέμα της δολοφονίας των τεσσάρων Αμερικανών στην Λιβύη, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θα αποπειραθεί να πείσει τους πολίτες ότι με τον ίδιο θα είναι πιο ασφαλείς. Στη «σέντρα» και το Ιράν, μετά τις αποκαλύψεις των New York Times, περί συμφωνίας για απευθείας συνομιλίες Ουάσινγκτον-Τεχεράνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά ο Λευκός Οίκος.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ