Ολάντ: «Τα πάντα για την Ελλάδα»

Ολάντ: «Τα πάντα για την Ελλάδα»

 

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να έχει όλους τους απαραίτητους πόρους, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, σε συνέντευξή που έδωσε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, παραμονή της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνέντευξή του, ο Φρανσουά Ολάντ τονίζει την ανάγκη να ρυθμιστεί σύντομα η κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία όπως αναφέρει «έκανε τόσες προσπάθειες».

Ερωτηθείς τι θα έλεγε σε έναν άνεργο, δίχως χρήματα Έλληνα, ο Γάλλος Πρόεδρος απαντά ότι θα έκανε τα πάντα για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να έχει στην διάθεσή της τους απαραίτητους πόρους από σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέρα από αυτούς που έχουν γίνει δεκτοί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε μια προοπτική πέρα από την λιτότητα», σημειώνει ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ υποστηρίζει ότι είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, ο Γάλλος Πρόεδρος επιμένει στο σημείο που τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δηλαδή την σπουδαιότητα της ανάπτυξης, καθώς όπως επισημαίνει, χωρίς αυτήν, τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματική εφαρμογή.

«Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε έθνη που έχουν ήδη κάνει σημαντικές θυσίες», συνεχίζει.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας», διαβεβαιώνει ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στον φόβο έκρηξης της ευρωζώνης, όμως «τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε αυτό το ευνοϊκότερο μέλλον».

 

 

 

(απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες: The Guardian, Le Monde, La Stampa, El Pais, Gazeta Wyborcza, Süddeutsche Zeitung)

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ