Δεν την σαγηνεύουν οι καρέκλες

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, δήλωσε χθες το βράδυ, ότι δεν έχει «προεδρικές φιλοδοξίες» και ότι δεν σκέφτεται μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2017.

«Η προεδρική φιλοδοξία, δεν είναι μια ασθένεια που με έχει χτυπήσει, σας διαβεβαιώνω», είπε η Christine Lagarde αστειευόμενη στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για μια ενδεχόμενη επιστροφή της στην πολιτική ζωή της χώρας της, κατά τη διάρκεια των προσεχών προεδρικών εκλογών.

Ο προκάτοχός της στο ΔΝΤ, ο σοσιαλιστής Dominique Strauss-Kahn, επρόκειτο να είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2012, προτού εμπλακεί στην υπόθεση με την καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης. 

Η πρώην υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Sarkozy και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ , δήλωσε «πολύ συγκινημένη» από τη «συμπάθεια» του γαλλικού λαού, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θετική άποψη των Γάλλων, για ενδεχόμενη εμπλοκή της στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας της. 

«Δεν ήμουν ποτέ πολιτικός και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα», δήλωσε η πρώην δικηγόρος που έγινε υπουργός το 2005.

Όταν έγινε η επισήμανση ότι η θητεία της ως επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία ξεκίνησε το 2011, θα ολοκληρωθεί το 2016, λίγο πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η Lagarde απλώς απάντησε… «αλλά είναι ανανεώσιμη»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ