Το εμβόλιο… “πέτυχε”

Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σημειώνει «εντυπωσιακή επιτυχία». Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μετά την εφαρμογή του επιτυχημένου μαζικού προγράμματος εμβολιασμού έναντι των ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων μειώθηκαν σημαντικά τα γεννητικά κονδυλώματα στον γενικό πληθυσμό. Η μείωση ανέρχεται στο 90% για τις νέες γυναίκες και στο 80% για τους νέους άνδρες.

«Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα έχουμε πρόληψη 90% στον καρκίνο της μήτρας», δήλωσε ο καθηγητής Μπάσιλ Ντόνοβαν από το Kirby Institute σε συνέδριο υγείας στη Μελβούρνη. Το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθιερώθηκε στην Αυστραλία το 2007.

Όπως υποστηρίχθηκε στο συνέδριο, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας σε σειρά συχνότητας είναι δεύτερος μετά τον καρκίνο του μαστού ιδιαίτερα στις νεαρές γυναίκες. Ο καρκίνος αυτός προκαλείται από ιούς οι οποίοι ονομάζονται ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Οι ιοί αυτοί μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή ακόμη και αν η επαφή δεν είναι ολοκληρωμένη. Οι ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων αφορούν όλους τους σεξουαλικά ενεργούς ανθρώπους καθώς το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών έρχεται σε επαφή με τους ιούς αυτούς κάποια στιγμή της ζωής τους.

Το εμβόλιο προστατεύει τις νέες γυναίκες από τον ιό αυτό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ