Η διευθύντρια του ΔΝΤ στο πλευρό των Ελλήνων

Φαίνεται ότι τις πιέσεις που δεν ασκούν οι έλληνες πολιτικοί ανέλαβε να ασκήσει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ. Εμφανίστηκε δυσαρεστημένη για τις μέχρι τώρα προτάσεις που αφορούν στη διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας.

“Ο τρόπος που βλέπω εγώ τα πράγματα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι σαφώς μέχρι στιγμής, δεν ήταν επιθυμητό για τους Έλληνες να αποδεχθούν την προσφορά των πιστωτών” δήλωσε η Λαγκάρντ από το Νταβός στο τηλεοπτικό δίκτυο “Bloomberg TV”.

Ωστόσο “είμαι ικανοποιημένη που βλέπω ότι επιστρέφουν στο τραπέζι, για να διαπραγματευτούν και να εργαστούν σκληρά” συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση τι θα ήθελε να δει να προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι “το ΔΝΤ εμμένει στην ιδέα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταφέρει να φθάσει σε ένα λόγο χρέους 120% προς το ΑΕΠ το 2020 το αργότερο”. Ένας στόχος που συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επίσης εκφράστηκε προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα στο Νταβός.

“Πρέπει να είναι προφανώς σημαντική η απομείωση του χρέους. Επειδή εμείς δεν το κάνουμε αυτό με επαναληπτικό τρόπο” δήλωσε ακόμη η Λαγκάρντ.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ