Πέθανε ο Γάλλος ‘Jetman’ κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο Ντουμπάι

O Γάλλος “Jetman”, διάσημος για τα αερομεταφερόμενα κατορθώματά του, χρησιμοποιώντας jetpacks και πακέτα πτερυγίων από ανθρακονήματα σκοτώθηκε σε εκπαιδευτικό δυστύχημα στο Ντουμπάι.

Ο Vincent Reffet ήταν μέλος της εταιρείας Jetman Dubai. Ο 36χρονος έγινε viral για πτήσεις πάνω από την προκυμαία της πόλης του Κόλπου και τις Άλπεις. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο 36χρονος πέθανε «κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο Ντουμπάι», αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η έρευνα για τον θάνατο του βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει το BBC.

“Ο Vince ήταν ένας ταλαντούχος αθλητής και πολύ αγαπητό και σεβαστό μέλος της ομάδας μας”, ανέφερε η δήλωση. “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του και όλους εκείνους που τον ήξεραν και συνεργάστηκαν μαζί του” καταλήγει.

Ο Reffet είχε εκτελέσει πολλά ακροβατικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του BASE-jumping από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa. Έγινε γνωστός για τις πτήσεις του με το Jetman Dubai, που δημιουργήθηκε από τον Ελβετό πιλότο Yves Rossy – ο ίδιος γνωστός ως “Jetman”. Ο εξοπλισμός του Rossy επιτρέπει στους πιλότους της ομάδας να πετούν με ταχύτητες έως και 250 mph (402 χιλιόμετρα/ ώρα).

“Ό, τι κάνουμε είναι κάτι νέο” είχε δηλώσει ο Reffet στο πρακτορείο ειδήσεων AFP σε συνέντευξη τον περασμένο μήνα. “Έχουμε τόσα πολλά όνειρα και η ζωή είναι τόσο σύντομη” είχε πει χαρακτηριστικά.

Τα κατορθώματα του Reffet έγιναν viral στα κοινωνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης όταν πήδηξε από ένα βουνό σε ένα κινούμενο αεροπλάνο με τον συνάδελφό του Fred Fugen.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ