Δεν θα πληρώσει ο Ρόμαν

Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι στη Βρετανία, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κέρδισε σήμερα μια δίκη στην οποία είχε αντίδικο τον πρώην συνέταιρό του Μπόρις Μπερεζόφσκι, που είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του διεκδικώντας 6 δισ. δολάρια διότι υποστήριζε πως τον εκφόβισε για να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία που είχαν αγοράσει αμέσως μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η απόφαση τερματίζει μια νομική οδύσσεια η οποία από τους διαδρόμους του Κρεμλίνου και τους φορολογικούς παραδείσους έφθασε τελικά στο σύγχρονο γυάλινο κτίριο του δικαστηρίου του Λονδίνου.

Ο Μπερεζόφσκι, ένας πρώην μαθηματικός ο οποίος είχε αποκτήσει πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, υποστήριζε ότι ο Αμπράμοβιτς τον είχε απειλήσει ότι οι ρωσικές αρχές θα τον κατεδίωκαν εάν δεν πουλούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, την Sibneft, σε εξευτελιστική τιμή.

Ο Αμπράμοβιτς, ο 68ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται σε 12,1 δισ. δολάρια, αρνείται ότι ο Μπερεζόφσκι είχε μερίδιο στην εταιρία και λέει ότι απλώς τον πλήρωνε για πολιτική κάλυψη και προστασία.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ