Φοβάται το αποτέλεσμα η Σουηδία

Ο Σουηδός ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ φοβάται την έκρηξη των διαδογματικών εντάσεων, ή έναν «δογματικό κατακερματισμό», μετά την -αναπόφευκτη, κατά τον ίδιο- πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ένα πράγμα είναι σαφές: η κοσμική δικτατορία, που είχε δημιουργήσει το κόμμα Μπάαθ δεν θα επιβιώσει», τόνισε ο Μπιλντ στη διάρκεια ομιλίας του στη Στοκχόλμη, αναπαράγονται της οποίας αναπαράγονται από τον Τύπο της χώρας του.

«Όμως μένει να διαπιστώσουμε εάν θα αντικατασταθεί από μία επίσης κοσμική δημοκρατία, μία ισλαμική δημοκρατία ή από έναν δογματικό κατακερματισμό. Όσο περισσότερο διαρκεί η σύρραξη, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι κίνδυνοι να γίνουμε μάρτυρες στην τελευταία εξέλιξη», προειδοποίησε ο Μπιλντ.

«Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Διαπιστώνουμε πόσο αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες σε όλην την περιοχή. Και όσοι πιστεύουν πως μπορούν να παίξουν στοιχηματίζοντας σε αυτό για να προωθήσουν μία προσπάθεια για να αποδυναμωθεί με το Ιράν, παίζουν πραγματικά με τη φωτιά», πρόσθεσε ο Μπιλντ, χωρίς να προσδιορίσει τους παραλήπτες των προειδοποιήσεών του.

Αναφερόμενος στη Σουηδία, ο ΥΠΕΞ τόνισε πως σκέπτεται έντονα την πιθανότητα μίας εισροής προσφύγων στη χώρα, η οποία ήδη καταμετρά «50.000 ανθρώπους συριακής καταγωγής, ως επί το πλείστον χριστιανών από διαφορετικά δόγματα».

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ