• Αγανάκτηση για τον Μπραχίμι

  1:41 μμ, Κυριακή 19 Αυγ 2012 1:41 μμ, Κυριακή 19 Αυγ 2012

  Ο νέος διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον συριακό λαό, επειδή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσει από την εξουσία ο Σύρος προέδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα η συριακή αντιπολίτευση.

  «Ο εξεγερμένος συριακός λαός σοκαρίστηκε και εξοργίστηκε από τις δηλώσεις του Μπραχίμι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ), ο βασικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης.

  Όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερς για την ανάγκη να αποχωρήσει ο Άσαντ, ο Μπραχίμι αρνήθηκε να λάβει σαφή θέση επισημαίνοντας: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορέσω να λάβω θέση για το θέμα. Δεν γνωρίζω αρκετά για το τι συμβαίνει».

  «Καλούμε τον διεθνή μεσολαβητή, που δεν συμβουλεύθηκε κανένα Σύρο για (τους στόχους) της αποστολής του, να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό μας που υιοθέτησε αυτή την απαράδεκτη στάση», πρόσθεσε ο ΣΕΣ.

  Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι δηλώσεις αυτές του Μπραχίμι δίνουν στο συριακό καθεστώς «το δικαίωμα να σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες Σύρους».

  Ο διορισμός την Παρασκευή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του Λακντάρ Μπραχίμι στη θέση του Κόφι Άναν ως νέο κοινό μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία έγινε δεκτός θετικά από τη Δύση, αλλά και από τους συμμάχους της Συρίας, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

  Στο εσωτερικό της Συρίας πάντως, οι εξεγερμένοι έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αγανάκτησή τους μπροστά σε αυτό που θεωρούν αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει τη βία στη χώρα.

  Στο μεταξύ,ο Άσαντ εμφανίστηκε σήμερα σε τέμενος για να γιορτάσει το τέλος του Ραμαζανιού (η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από εκείνον στο τέμενος αλ Χάμαντ στη Δαμασκό).. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τις 18 Ιουλίου, όταν και έχασαν τη ζωή τους τέσσερις στενοί συνεργάτες του από βομβιστική επίθεση.

  Ο Σύρος πρόεδρος συνοδευόταν από ανώτερους αξιωματούχος, όμως όχι από τον αντιπρόεδρο Φαρούκ αλ Σάρα, ο οποίος φέρεται να έχει αποσκιρτήσει, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα