• Η.Π.Α.: "Απορρίψτε το καθεστώς"

  06:32 μμ, Τρίτη 14 Αυγ 201206:32 μμ, 14 Αυγ 2012
  Η.Π.Α.: Απορρίψτε το καθεστώς

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες αίρουν τις οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει στον πρώην πρωθυπουργό της Συρίας Ριάντ Χιτζάμπ ο οποίος αυτομόλησε πρόσφατα και εγκατέλειψε τη χώρα.

  Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ξεπαγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο Χιτζάμπ στις ΗΠΑ. Περίπου 30 ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων του υπουργείου. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο νέος πρωθυπουργός Ουάελ Νάντερ αλ Χάλκι.

  Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, Ντέιβιντ Κόεν, κάλεσε και άλλους αξιωματούχους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χιτζάμπ, ο οποίος έχει καταφύγει στην Ιορδανία, καταγγέλλοντας την καταστολή από το καθεστώς του Άσαντ.

  "Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν και άλλους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης να πάρουν την ίδια θαρραλέα απόφαση και να απορρίψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ", υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα