Μήνυμα από τη Γαλλία στην Τουρκία: Στέλνει ωκεανογραφικό στην Κρήτη

Υπάρχει πιθανότητα γαλλοτουρκικής αντιπαράθεσης εντός των ελληνικών θαλάσσιων ζωνών; Κρίνοντας κανείς από όσα είπε το βράδυ της Κυριακής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις πληροφορίες περί καθόδου γαλλικού ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κρήτης, κατά τις πληροφορίες περί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020, τότε όλα είναι πιθανά.

Όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ”, το γαλλικό ωκεανογραφικό σκάφος “Pourquoi Pas” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και πραγματοποιεί έρευνες τόσο στην υδάτινη κολόνα όσο και στον βυθό, έχει ήδη ζητήσει την περίοδο Μαρτίου- Απριλίου άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την πραγματοποίηση ερευνών νοτίως της Κρήτης.

Μια έλευση γαλλικού πλοίου σε θαλάσσιες περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας, που ενδεχομένως θα επικαλύπτουν περιοχή η οποία βρίσκεται εντός εκείνης που έχει οριοθετηθεί με το πρόσφατο Μνημόνιο Συναντίληψης Άγκυρας – Τρίπολης, θα προσέθετε άλλη μια αιτία τριβής στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μένει να αποδειχθεί αν όλα θα κυλήσουν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Ήδη η Άγκυρα προειδοποιεί ότι η πραγματοποίηση ερευνών στην επίμαχη περιοχή είναι θέμα χρόνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ