Εμφύλια σύρραξη διαρκείας

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία απηύθυνε για ακόμη μία φορά ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος η εμφύλια σύρραξη να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.Ο ΓΓ του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για μια ηγεσία μεταβατικής διαδικασίας στη Συρία που να «βασίζεται στο διάλογο και σε συμβιβαστικές λύσεις». «Όλοι μας έχουμε ευθύνη απέναντι στους λαούς της Συρίας» είπε.

Εκτός από τη διάσκεψη στο Ιράν, με τη συμμετοχή των φιλικών προς τον Άσαντ χωρών, την επόμενη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία θα φιλοξενηθεί συνάντηση των μουσουλμανικών χωρών, που θέλουν την ανατροπή του Σύρου προέδρου.

Μεταξύ των δύο συναντήσεων, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα βρεθεί αύριο Σάββατο στην Τουρκία για να συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας και εκπροσώπους των ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Η Τουρκία θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως το κλειδί για τον τρόπο που θα επιλυθεί η κρίση στη Συρία. Τουλάχιστον 50.000 πρόσφυγες έχουν βρει προστασία σε τουρκικό έδαφος, ενώ και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που αποτελεί τον πυρήνα των ανταρτών, λειτουργεί μερικώς με εντολές από τη γειτονική Τουρκία. ΠΗΓΗ: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ