Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μις Υφηλίου που της χάρισε το στέμμα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Με τη Μις Πουέρτο Ρίκο Μάντισον Άντερσον και της Μις Μέξικο Σοφία Αραγόν κονταροχτυπήθηκε και αναδείχθηκε νικήτρια του στέμματος της Μις Υφήλιος 2019 η Μις Νότια Αφρική Ζοζιμπίνι Τούνζι.

Ήταν η απάντηση στο καθοριστικό ερώτημα μπροστά από την κριτική επιτροπή που στην ουσία της χάρισε το στέμμα της ομορφότερης γυναίκας στον κόσμο, η οποία κάθε χρόνο δεν κρίνεται μόνο για την εξωτερική της εμφάνιση αλλά και για τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει και το πρότυπο που μπορεί να αποτελέσει.

Στο μήνυμα που απηύθυνε μετά τη στέψη της τόνισε: “Απόψε μία πόρτα άνοιξε και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων που ήμουν εγώ η μία που την πέρασα. Μακάρι κάθε μικρό κορίτσι που έγινε μάρτυρας αυτής της στιγμής να πιστέψει στη δύναμη των ονείρων της και μακάρι να δουν στο πρόσωπό μου τη δική τους αντανάκλαση”.

Αυτό που ουσιαστικά χάρισε στην καλλονή το στέμμα ήταν το κρίσιμο ερώτημα το οποίο ήταν ποιο μάθημα θα έπρεπε να διδάσκονται τα σημερινά κορίτσια. Εκείνη τότε απάντησε: “Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκουμε τα κορίτσια θα έπρεπε να είναι η ηγεσία. Είναι κάτι στο οποίο υπολείπονται οι γυναίκες και τα κορίτσια, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί τα στερεότυπα της κοινωνίας έτσι θέλουν τις γυναίκες.

Είμαστε τα πιο ισχυρά πλάσματα και θα έπρεπε να μας δοθεί κάθε ευκαιρία κι αυτό θα έπρεπε να διδάσκουμε στα κορίτσια, να διεκδικούν της θέση τους στην κοινωνία. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό στην κοινωνία από το να παίρνεις τη θέση σου”.

Στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ η Ζοζιμπίνι αν και αουτσάιντερ κατατρόπωσε τις 69 υπόλοιπες καλλονές και ήταν η εκπληκτική απάντησή της που της χάρισε το στέμμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ