Τραγωδία στη Βρετανία: Αυτοκτόνησε 16χρονη που έπεσε θύμα bullying – ΦΩΤΟ

Μια μαθήτρια απαγχονίστηκε στο σπίτι της στο Τσεσάιρ αφού υπέμενε χρόνια γεμάτα σωματική βία και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα.

Το κορίτσι αυτοκτόνησε το 2016 καθώς δεν άντεξε τον σκληρό και συνεχόμενο εκφοβισμό που δεχόταν από νταήδες στο σχολείο της. Δύο κορίτσια, 17 και 18 χρονών, τιμωρήθηκαν με κοινωνική εργασία αφού παραδέχθηκαν ότι παρενοχλούσαν τη Λόρεν Λέλονεκ τους έξι μήνες πριν από την αυτοκτονία της.

Η 18χρονη αναφέρεται ότι έκανε bullying στο κορίτσι, με αρκετές πράξεις βίας εναντίον της, πιάνοντάς την από τον λαιμό και πιέζοντάς τη σε φράχτη, τραβώντας την από τα μαλλιά και σέρνοντάς τη στο πάτωμα ή κλωτσώντας τη ενώ έσκυβε στο έδαφος.

Η αδικοχαμένη μαθήτρια και μία φίλη της, η Λίμπι Μπόλαντ, είχαν στοχοποιηθεί από τις δύο κοπέλες με τις οποίες στο παρελθόν ήταν φίλες. Άρχισαν να τις περιμένουν έξω από το σχολείο ώσπου η Λόρεν φοβόταν να βγει ακόμη και από το σπίτι της, όπως εκμυστηρεύτηκε στην οικογένειά της.”Θα την περίμεναν έξω από το σχολείο της και θα την απειλούσαν” είπαν οι γονείς της, Ίαν και Σάρα στους δημοσιογράφους.

“Περνούσε μια κόλαση εδώ και χρόνια και όχι μόνο τους έξι τελευταίους μήνες που ακούστηκε στο δικαστήριο. Όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από αυτά τα κορίτσια, το bullying έγινε ακόμη χειρότερο” πρόσθεσαν.

Ο δικαστής διαπίστωσε πως υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες για τη διοίκηση του σχολείου και άλλους αρμοδίους να παρέμβουν αλλά τελικά δεν έγινε κάτι. Ολοκληρώνοντας την ακροαματική διαδικασία ο ίδιος ο δικαστής επεσήμανε πως η Λόρεν ήταν ένα έξυπνο, ευφυές και όμορφο κορίτσι που είχε πολύ αγάπη και ήταν πολύ υποστηρικτική με όλους γύρω της. Έγινε στόχος και θύμα όταν υποστήριξε την καλύτερή της φίλη εναντίον των νταήδων και από τότε άρχισε το μαρτύριo της.

σχολίασε κι εσύ