H Γαλλία θα πάρει πίσω 11 υπηκόους της τζιχαντιστές από την Τουρκία

Η Γαλλία θα πάρει πίσω 11 τζιχαντιστές από την Τουρκία, όπως έγινε χθες γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, μία ημέρα αφού η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι απελαύνει υπηκόους ξένων χωρών, που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Γαλλία, της οποίας 400-500 υπήκοοι κρατούνται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους βόρεια Συρία, μεταξύ αυτών 60 τζιχαντιστές, δήλωνε αμετακίνητη στη θέση ότι δεν θα έπαιρνε πίσω ενήλικες που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήθελε να συνάψει μια συμφωνία με το Ιράκ προκειμένου η Βαγδάτη να ασκήσει διώξεις σε βάρος των Γάλλων τζιχαντιστών στη Συρία.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία, οι Γάλλοι υπήκοοι που συλλαμβάνονταν από τις τουρκικές αρχές εκδίδονταν πίσω στη Γαλλία σε συντονισμό με τις γαλλικές αρχές.

«Εντός αυτού του πλαισίου, εξετάζουμε τον επαναπατρισμό 11 Γάλλων υπηκόων», δήλωσε ο Καστανέρ στο κοινοβούλιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα, που θα απελαθούν, σημείωσε, όμως, ότι είναι γνωστοί στη Γαλλία και θα παραδοθούν στις δικαστικές αρχές μόλις φθάσουν στη χώρα.

Περίπου 250 Γάλλοι επαναπατρίστηκαν βάσει του συστήματος από το 2014, είπε ο Καστανέρ.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ