Εντυπωσιακή η λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ – ΦΩΤΟ – BINTEO

Όπως ο Αμερικανός πρόεδρος μετακινείται σε όλες τις χώρες του πλανήτη τις οποίες επισκέπτεται με το διάσημο “Τέρας” του (The Beast) έτσι και ο Κινέζος πρόεδρος χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τη λιμουζίνα N501 Hongqi, μήκους 5,48 μέτρων.

Η συγκεκριμένη λιμουζίνα, ειδικής κατασκευής και αλεξίσφαιρη για τον Κινέζο πρόεδρο, διαθέτει την πλατφόρμα του Audi A6L της FAW-Volkswagen. Πλέον, η Hongqi, που κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα στην Κίνα, ανήκει στη FAW. Διαθέτει τέσσερις πόρτες και βενζινοκινητήρα V8 4.0 λίτρων. Η ονομασία Hongqi σημαίνει “κόκκινη σημαία”. Κατασκευάστηκε το 1958 από το Group First Auto Works (FAW). Ως όχημα χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τους ηγέτες του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενώ στη συνέχεια ταυτίστηκε μαζί του.

Για πρώτη φορά το όχημα αυτό χρησιμοποίησε ο Μάο Τσε Τουνγκ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα τη δεκαετία του 1970. Οι υπόλοιποι Κινέζοι ηγέτες προτίμησαν άλλα αυτοκίνητα ενώ το 2012 ο Τζινπίνγκ τόνισε ότι οι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα.

Εκτός από τις μετακινήσεις του στο εσωτερικό της χώρας, ο Σι Τζινπίνγκ μεταφέρει και στις επισκέψεις του σε άλλες χώρες τη λιμουζίνα του. Οι μόνες περιπτώσεις όπου δεν το έκανε αυτό ήταν το 2013 και το 2015 στις ΗΠΑ όπου χρησιμοποίησε Cadillac, και το 2014 στη Γαλλία, όπου χρησιμοποίησε Citroen C6.

Πηγή: timesofindia.com, deccanherald.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ