Νέες αποκαλύψεις για τον Μαλαισιανό καταζητούμενο με το κυπριακό διαβατήριο – Η δεύτερη επιταγή στην Αρχιεπισκοπή και η αίτηση της φίλης του

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου στην έκδοση διαβατηρίου στον καταζητούμενο Μαλαισιανό επιχειρηματία Τζό Λόου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης”, μαζί με την επιταγή των 300.000 ευρώ, ο Λόου, εξέδωσε προς την Αρχιεπισκοπή και δεύτερη επιταγή 10.000 ευρώ. Και οι δύο επιταγές φέρουν ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο Λόου πολιτογραφήθηκε Κύπριος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά την έκδοση διαβατηρίου προς τον Μαλαισιανό, αίτηση για να πολιτογραφηθεί Κύπρια – με κατ’ εξαίρεση διαδικασία – υπέβαλε και η φίλη του.

Η διαδικασία ήταν η ίδια και τα χρήματα θα πληρώνονταν από τους λογαριασμούς του Τζο Λόου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον “Πολίτη”, η Τράπεζα Κύπρου είχε κλείσει τους λογαριασμούς και η ΜΟΚΑΣ είχε κάνει έρευνα, η οποία οδηγούσε σε συμπεράσματα που καθιστούσαν τον Μαλαισιανό «επενδυτή» υψηλού ρίσκου λόγω των αποκαλύψεων για το επενδυτικό ταμείο 1MBD στη Μαλαισία, το οποίο είχε λεηλατηθεί. Κάτω από αυτά τα δεδομένα η αίτηση δεν εγκρίθηκε και ο Τζο Λόου δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Κύπρο μετά την απόκτηση του διαβατηρίου.

Πηγή: politis.com.cy

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ