Τραμπ: Προαποφασισμένη η παραπομπή μου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι είναι προαποφασισμένο πως η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του με αφορμή το αίτημά του προς την ουκρανική ηγεσία να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και απηύθυνε έκκληση στους Ρεπουμπλικανούς να τον στηρίξουν.

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να πάρουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη για την έρευνα που διεξάγουν με ταχείς ρυθμούς, μολονότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κωλυσιεργήσει.

Η έγκριση των άρθρων της παραπομπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα οδηγούσε την υπόθεση σε δίκη στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου. Η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απομακρύνουν τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, παρά την οξεία κριτική που του άσκησε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ πρόσφατα.

Στην ερώτηση αν είναι προαποφασισμένο ότι η Βουλή θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του, ο Τραμπ απάντησε θετικά, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος θα κέρδιζε και πάλι τις εκλογές του 2020. Πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί πρέπει να γίνουν πιο σκληροί και να αντικρούσουν την έρευνα, επισημαίνοντας ότι οι Δημοκρατικοί παραμένουν ενωμένοι.

“Δεν έχουν τον Μιτ Ρόμνεϊ”, σχολίασε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ