Τραμπ: Ουδέποτε υποσχεθήκαμε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύουμε για το υπόλοιπο της ζωής τους

Στις εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, ενόψει και της λήξης της εκεχειρίας, το βράδυ της Τρίτης, αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάπαυση του πυρός εφαρμόζεται, μολονότι έχουν αναφερθεί ορισμένες “αψιμαχίες”. Επιπλέον, απείλησε εκ νέου την Τουρκία με κυρώσεις και δασμούς στα τουρκικά προϊόντα, εάν “συμπεριφερθεί άσχημα”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι “οι ΗΠΑ ουδέποτε υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή για να τους προστατεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους”. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, οι Κούρδοι από την πλευρά τους αποχωρούν από ορισμένες περιοχές της Συρίας “με έξυπνο τρόπο”.

Αναφερόμενος στους Αμερικανούς στρατιώτες, είπε ότι απομένει ακόμη ένας “μικρός αριθμός” στη Συρία αλλά ο ίδιος δεν θέλει να μείνει κανείς. Όσοι αποχωρούν θα αναπτυχθούν σε άλλες περιοχές αλλά εντέλει θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ, είπε και πρόσθεσε ότι αυτοί που έχουν παραμείνει βρίσκονται “σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή της Συρίας”, κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ”, ενώ άλλοι έχουν αναπτυχθεί “για να προστατεύσουν το πετρέλαιο”, δηλαδή κοντά στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ