Μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που ξέσπασε στο βόρειο άκρο του Λος Άντζελες την Πέμπτη με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες τόσο από αέρος όσο και από εδάφους.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Μλιτσελ Μουρ είπε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από 20. 000 σπίτια αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους, Δημιουργήθηκαν δύο χώροι φιλοξενίας των πυρόπληκτων αλλά έχουν ήδη γεμίσει.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες ανέφερε ότι η φωτιά στο Σαντλ Ριντζ είχε εξαπλωθεί σε 7.500 στρέμματα ενώ περιορισθεί κατά 13%. Περίπου 4.700 στρέμματα κατακάηκαν από τις φλόγες με 31 υποδομές μα έχουν καταστραφεί, ενώ ένας άνθρωπος πέθανε από έμφραγμα. Επίσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι.

Ένας θάνατος επιβεβαιώθηκε ανατολικά του Λος Άντζελες συνδεόμενος με την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 το βράδυ της Πέμπτης ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν την Καλιφόρνια βοηθούν στην ενίσχυση της πύρινης λαίλαπας.

Στο μεταξύ, περίπου 300.000 κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού η εταιρεία Pacific Gas & Electric διέκοψε την παροχή για να περιορίσει τη φωτιά.

Πηγή: CBS, RT.com, LA Times

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ