Ηχηρό μήνυμα από το Παρίσι στην Τουρκία – Σε εξέλιξη κοινή ναυτική άσκηση Γαλλίας και Κύπρου

Γαλλο- κυπριακή ναυτική άσκηση πραγματοποιείται στα ανοιχτά της Κύπρου, με τις δύο χώρες να επιβεβαιώνουν τη στενή συνεργασία που έχουν ενώ ταυτόχρονα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και τον Ερντογάν.

Στην κοινή άσκηση αναφέρθηκε τόσο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Η Παρλί έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό ότι “οι γαλλο- κυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας. Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ε.Ε, να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι “η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση εμπίπτει στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών. «Η Γαλλία ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, σύμφωνα και με την ομόθυμη στάση της ΕΕ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ