Βρετανία: Η μπάλα του Brexit είναι τώρα στους Ευρωπαίους

Μια δημιουργική και σοβαρή πρόταση κατέθεσε η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit αλλά οτιδήποτε κι αν συμβεί, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

“Η απάντηση από τις Βρυξέλλες ήταν ότι χαιρετίζουν τις προτάσεις. Μπορούν να δουν ότι είμαστε δημιουργικοί και ευέλικτοι. Παραδέχτηκαν ότι έπρεπε να γίνει σοβαρή δουλειά”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ μιλώντας στον βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Το Λονδίνο κάλεσε επίσης την ΕΕ να είναι και εκείνη δημιουργική και ευέλικτη στο θέμα του Brexit μετά μια τελευταία πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός Μπόριος Τζόνσον για να βρεθεί μια συμφωνία σε σχέση με το ιρλανδικό σύνορο και να αποτραπεί ένα άτακτο Brexit.

“Δεν επιθυμούμε μια παράταση και πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος” για να πετύχουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου. Ας πετύχουμε το Brexit”, δήλωσε ο Μπάρκλεϊ, που συμπλήρωσε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν μια συμφωνία και ότι θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες την Παρασκευή, που θα εστιάσουν στην εξέλιξη του θέματος.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ