Τουλάχιστον 120 νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ινδία – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στη βόρεια Ινδία από πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις βροχές της εποχής των μουσώνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές και 27 στο γειτονικό Μπιχάρ εξαιτίας των βροχοπτώσεων της εποχής των μουσώνων, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν σταματήσει στην περιοχή.

Κανονικά η εποχή των μουσώνων ξεκινά τον Ιούνιο και τελειώνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

“Μόνο στην Πάτνα (την πρωτεύουσα του Μπίχαρ) έχουν πέσει 226 χιλιοστά βροχής από την Παρασκευή”, δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Η πόλη αυτή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις βροχοπτώσεις, με το νερό να φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο σε πολλούς δρόμους και σπίτια και καταστήματα να έχουν πλημμυρίσει, ακόμη και πτέρυγες νοσοκομείων.

Στην περιοχή Μπάλια του Ούταρ Πραντές οι Αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν 900 κρατούμενους από φυλακή.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στο κρατίδιο Γκουτζαράτ (δυτικά) και τη νότια Ινδία.

Στο σημερινό της δελτίο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις στο Μπιχάρ φαίνεται ότι θα περιοριστούν σχετικά, όπως και στο Ούταρ Πραντές, αλλά δεν θα σταματήσουν, τουλάχιστον όχι τις επόμενες τέσσερις με πέντε ημέρες.

Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι βροχοπτώσεις αυτής της περιόδου των μουσώνων φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τον μέσο όρο για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, ενώ θα είναι οι πιο σφοδρές που έχουν καταγραφεί από το 1917.

Τον Ιούλιο από τους μουσώνες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 650 άνθρωποι στην Ινδία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: BBC HINDI, PTI

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ