Η επιστολή του πατέρα του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα στον Ακιντζί – Τι αναφέρει

Γνωστό έγινε το περιεχόμενο της επιστολής του πατέρα του16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημεία στα Κατεχόμενα στον Μουσταφά Ακιντζί.Την έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ και στην επιστολή, η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά, ο πατέρας του 16χρονου αναφέρει ότι ο γιος του μετάνιωσε για την κίνησή του και αναγνώρισε το λάθος του. Μάλιστα, όπως σημειώνει στην επιστολή του, ο γιος του λειτούργησε κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση και χαρακτήρισε το γεγονός ως μία επιπολαιότητα. Ιδού η επιστολή:

Η αντίδραση του Ακιντζί

Η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έπειτα από την συνάντηση που είχε σήμερα με φιλικά πρόσωα της οικογένειας του 16 χρόνου Ελληνοκύπριου. «Για να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, πρέπει να ενισχυθεί μια κουλτούρα ειρήνης σε όλους τους τομείς της ζωής», πρόσθεσε. 

“Είναι πολύ σημαντικό να ζητήσουν συγγνώμη αποδεχόμενοι ότι έχουν κάνει λάθος. Προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η κουλτούρα της ειρήνης και στις δύο κοινωνίες, από τα οικογενειακά κέντρα έως τα σχολικά γραφεία (από το σπίτι μέχρι και στο σχολείο) σε κάθε τομέα της ζωής, εστιάζοντας στο εκπαιδευτικό σύστημα. Δυστυχώς, πολλοί Ελληνοκύπριοι έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνει η έρευνα. Αυτά και παρόμοια γεγονότα δείχνουν ότι είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου. Η Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Εκπαίδευσης εργάζεται για τη δημιουργία μιας κουλτούρας ειρήνης στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο να παράγουμε σωστά αποτελέσματα από το λάθος και η απολογία της οικογένειας είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακιντζί.Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ