Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στα Κατεχόμενα – Τι λέει στο enikos.gr ο διεθνολόγος Αθανάσιος Δρούγος

“H κατάσταση στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική παρά τις επικείμενες συνομιλίες και επαφές στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μέσα σε ένα μήνα οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Τουρκίας πραγματοποίησαν τετραήμερες επισκέψεις στα Κατεχόμενα συνοδευόμενοι από ανώτατους στρατιωτικούς και διπλωμάτες ενώ προκάλεσαν έντονα με κρεσέντο δηλώσεων για στρατιωτική ετοιμότητα (νέο 1974), επισκέψεις σε στρατιωτικές δυνάμεις του Αττίλα σε διάφορες περιχές της Κερύνειας και Μόρφου,καθώς και επισκέψεις στην περίκλειστη περιοχή Βαρώσια/Αμμόχωστος” δηλώνει στο enikos.gr o διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος.

“Με τις τοποθετήσεις και δηλώσεις των Τσαβούσογλου και Ακάρ η Άγκυρα ναρκοθετεί τις όποιες οριακές-υποτονικές διπλωματικές κινήσεις και συναντήσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί. Υπάρχουν σε διαρκή εφαρμογή επεκτατικά σχέδια και δόγματα της Τουρκίας για πληθυσμιακή αλλοίωση στα κατεχόμενα, αλλά και το σύγχρονο δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” τονίζει.

“Η Αμμόχωστος και η τοποθέτηση Τούρκου “προξένου” σε κατεχόμενη περιοχή δυναμιτίζει ακόμα πιο πολύ την ήδη εκρηκτική κατάσταση. Οι Τούρκοι θα πιέσουν παρά πολύ την Λευκωσία και την Αθήνα μέσα στους επόμενους μήνες να υποχωρήσουν κυρίως στα ενεργειακά και ναυτικά ζητήμματα .Έχουν στρατηγικό σχεδιασμό και πολλαπλασιαστικά τακτική τοπικών εντάσεων. Ενεργούν σε πολλά μέτωπα από το Αιγαίο μέχρι την ΒΑ Συρία, και αυτό θα πρέπει να μας μας ανησυχεί πολύ για τα επερχόμενα…” προσθέτει ο κ. Δρούγος

Σχετικά με τον 16χρονο Κύπριο μαθητή, ο οποίος κατέβασε την τουρκική σημαία από ένα δημοτικό σχολείο στη Λύση των Κατεχομένων σχολίασε ότι “Αναφορικά με το συμβάν στο Δημοτικό σχολείο στην Λύση/Αμμόχωστου με την περίπτωση του μαθητή και την τουρκική σημαία , η νεότερη γενιά της Κύπρου αντιδρά και θα αντιδράσει στην απροκάλυπτα θρασύτατη παρουσία του Αττίλα,αλλά και στην αναιμική θέση Αναστασιάδη και Ελληνοκυπριακού πολιτικού κατεστημένου, σε ότι αφορά τους χειρισμούς του Κυπριακού. Γνώριζω από σημερινή μου έρευνα ότι ψάχνουν με διαφόρους τρόπους να εντοπίσουν το νεαρό και την οικογένεια του, που είχαν μεταβεί στην ιστορική κωμόπολη για το εορτασμό της Παναγιάς της Λύσης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ