Εγκρίθηκε η πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν που ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει το νόμο

Χωρίς ψηφοφορία εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο και η δεύτερη πρόταση του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, που προτρέπει την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με το νόμο που εμποδίζει την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και ζητά αναβολή του Brexit.

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή εκλογών μόλις η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει ότι θα εφαρμόσει το νόμο. «Σίγουρα το λιγότερο που αξίζουμε από τον πρωθυπουργό είναι μια σαφής δέσμευση ότι το προαπαιτούμενο που ζητάμε για παράταση [της διαδικασίας της εξόδου] μέχρι τον Ιανουάριο, ώστε να εμποδίσουμε τη μη συντεταγμένη αποχώρηση, πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Γιατί δεν μπορούν ο υπουργός Εξωτερικών ή ο πρωθυπουργός να το πουν;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι μόλις η κυβέρνηση διαβεβαιώσει ότι θα σεβαστεί το νόμο, το κόμμα των Εργατικών θα συζητήσει ευχαρίστως οποιαδήποτε πρόταση για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμμένει σε υπερβολικές και επιθετικές φράσεις, τη στιγμή που υποτίθεται ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της ΕΕ, όπως επίσης και για την απουσία του από το κοινοβούλιο, καλώντας τον να παρουσιάσει το σχέδιό του για το Brexit και να δεσμευτεί ότι θα συμμορφωθεί προς τον νόμο.

«Η κυβέρνηση πάντα θα σέβεται το κράτος του νόμου» απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, χαρακτηρίζοντας εξωφρενικό το γεγονός ότι αμφισβητείται αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ