Τα Σκόπια αναμένουν να οριστεί τον Οκτώβριο ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Η Βόρεια Μακεδονία αναμένει ότι τον Οκτώβριο θα λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανησυχεί ότι αν δεν ξεκινήσουν συνομιλίες θα αποθαρρυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην περιοχή των Βαλκανίων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Ντμιτρόφ πρόσθεσε ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα συμβάλει, ώστε να πειστούν οι νέοι να μη μεταναστεύσουν και αναζητήσουν αλλού τον “ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε επίσημα τον Μάιο την έναρξη των δαιπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στην ΕΕ. Τα Σκόπια ήλπιζαν να αρχίσουν οι συζητήσεις τον Ιούνιο, αλλά η Κομισιόν τις ανέβαλε για τον Οκτώβριο.

“Τα μεγάλα θέματα έχουν λυθεί. Αν δεν υπάρχει η κατάλληλη υλοποίηση αυτής της ευκαιρίας, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική για την περιοχή”, είπε ο Ντιμιτρόφ, προσθέτοντας: “Θα έστελνε το μήνυμα σε άλλους ηγέτες στα Βαλκάνια ότι δεν αξίζει να επενδύουν πολιτικό κεφάλαιο για να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, για να κάνουν μεταρρυθμίσεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ