Τζόνσον: Δεν θέλω εκλογές – Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζητήσω από την ΕΕ νέα αναβολή του Brexit- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε την πιθανότητα ακόμη και να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα αναβολή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ , προειδοποιώντας έμμεσα τους βουλευτές ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αν δέσουν τα χέρια του για τo Brexit.

«Θέλω όλοι να ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υπό την οποία θα ζητήσω από τις Βρυξέλλες αναβολή: Φεύγουμε στις 31 Οκτωβρίου χωρίς ‘αν’ και χωρίς ‘αλλά’.Δεν θα αποδεχθούμε καμία απόπειρα να αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας», είπε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής του κοινοβουλίου για το Brexit, βουλευτής του Εργατικού κόμματος, Χίλαρι Μπεν έδωσε στη δημοσιότητα λίγο νωρίτερα τη νομοθετική πρόταση που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τις επόμενες ώρες οι αντάρτες βουλευτές των Συντηρητικών με του βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να αποκλείσουν το Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Το νομοσχέδιο θα απαιτεί από τον Τζόνσον να ζητήσει από την ΕΕ να αναβληθεί το Brexit για τις 31 Ιανουαρίου 2020, αν, έως τις 19 Οκτωβρίου δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ή δεν έχει λάβει την έγκριση της βουλής για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Στις δηλώσεις που έκανε αργότερα από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον είπε ότι είναι αντίθετος στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυξάνονται οι πιθανότητες για μια συμφωνία για το Brexit. Κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν μια ακόμη αναβολή του Brexit τονίζοντας πως θα κηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 14 Οκτωβρίου αν οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ ψηφίσουν αύριο Τρίτη – πρώτη ημέρα της επιστροφής των εργασιών του Κοινοβουλίου – να μπλοκάρουν το Brexit, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

«Οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας έχουν αυξηθεί» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Δεν θέλω εκλογές. Δεν θέλετε εκλογές. Ας προχωρήσουμε με την ατζέντα του λαού. Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν μια αναβολή του Brexit, αλλά αν το πράξουν θα καταστήσει απολύτως αδύνατες τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε.

Το βίντεο από την Daily Mail

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ