Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη με Λουτ

Λίγο μετά τις 12.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Η κ. Λουτ αναχώρησε από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Στη συνάντηση αυτήν συμμετείχαν επίσης ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, έκανε λόγο για μια παραγωγική συνάντηση με την κυρία Λουτ προσθέτοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κοινής συνάντησης (Αναστασιάδη – Ακιντζί – Λουτ) τη Δευτέρα.

Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται στο νησί από χθες, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, δύο και πλέον χρόνια μετά τη διακοπή τους στο ελβετικό θέρετρο του Κραν Μοντανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ