Κέρασμα παγωτό ζήτησε ο Ερντογάν από τον Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Τη Ρωσία επισκέφθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου οι δύο πολιτικοί ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για τη Συρία και τους τζιχαντιστές όσο και για την αμυντική βιομηχανία καθώς σήμερα η Μόσχα παρέδωσε και νέα σειρά από τους S-400.

Πούτιν και Ερντογάν επισκέφθηκαν μαζί την αεροδιαστημική έκθεση MAKS, λίγο έξω από τη Μόσχα, όπου πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-57 πραγματοποίησαν πτήσεις επίδειξης.

Ακολούθως ο Τούρκος πρόεδρος λιγουρεύτηκε παγωτό και έσπευσαν μαζί με τον Πούτιν στο κυλικείο. Ωστόσο, δεν είχε πάνω του λεφτά να πληρώσει κι έτσι ζήτησε κέρασμα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τη στιχομυθία τους να κάνει τον γύρο του κόσμου και να προκαλεί γέλιο».

Κατά την επίσκεψή τους; στην αεροδιαστημική έκθεση, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η παράδοση της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα συνεργασίας στα μαχητικά Su-35 και την προοπτική κοινής παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα TurkStream της Gazprom, που αφορά την παράδοση αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας, τονίζοντας ότι «η κατασκευή του TurkStream προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT.com, Global News

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ