Οργή Μακρόν κατά Μπολσονάρου για τα… μάτια της Μπριζίτ – ΦΩΤΟ

Απίστευτα αγενές χαρακτήρισε τα προσβλητικά σχόλια του Βραζιλιάνου ομολόγου του Ζαΐρ Μπολσονάρου για τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ενώ οι δύο πολιτικοί ηγέτες έχουν εμπλακεί σε μία κόντρα με αναφορά στη φωτιά στον Αμαζόνιο, ο Μπολσονάρου προχώρησε σε προσωπικό επίπεδο κάνοντας σεξιστικό σχόλιο για την εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν κάτι που προκάλεσε την οργή του Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε την έκτακτη σύσκεψη της G7 σχετικά με την καταστροφική φωτιά στον Αμαζόνιο ασκώντας πίεση στον Μπολσονάρου που τον κατηγόρησε ότι έχει αποικιοκρατική νοοτροπία. Η G7 συμφώνησε ώστε να δοθουν 22 εκατ. δολάρια βοήθεια στη Βραζιλία για τις φωτιές που κατακαίνε το δάσος του Αμαζονίου.

Χθες, υποστηρικτής του Μπολσονάρου κορόιδεψε στα social media την εμφάνιση της Μπριζίτ συγκρίνοντας την 66χρονη σύζυγο του Μακρόν με την 37χρονη του Μπολσονάρου, Μισέλ. Βάζοντας φωτογραφίες των δύο Πρώτων Κυριών έγραψε λεζάντα: “Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ο Μακρόν καταδιώκει τον Μπολσονάρου;” με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο να επιτείνει την κοροϊδία και να προσβάλει την Μπριζίτ σχολιάζοντας: “Μην ταπεινώνεις τον τύπο, χαχα”

Μόλις ο Μακρόν πληροφορήθηκε τα απρεπή σχόλια του Μπολσονάρου για τη σύζυγό του, απάντησε οργισμένα: “Είπε πολύ ασεβή πράγματα για τη σύζυγό μου. Σέβομαι απεριόριστα τους πολίτες της Βραζιλίας κι εύχομαι σύντομα να έχουν έναν πρόεδρος που αρμόζει για τον ρόλο” . Επίσης, τόνισε ότι τα λόγια του ήταν εξαιρετικά αγενή και πρόσθεσε: “Τι να πω; Είναι δυσάρεστο. Είναι αρχικά δυσάρεστο για τον ίδιο και για τους Βραζιλιάνους. Νομίζω ότι οι Βραζιλιάνες θα ντραπούν να διαβάσουν αυτό το σχόλιο του προέδρου τους. Νομίζω ότι οι Βραζιλιάνοι που είναι σπουδαίοι άνθρωποι, πιθανόν θα ντραπούν γι’ αυτήν τη συμπεριφορά του. Και καθώς εγώ σέβομαι και πρόσκειμαι φιλικά απέναντι στον λαό της Βραζιλίας, ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουν πρόεδρο που συμπεριφέρεται σωστά”.Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ