Σφοδρή κριτική σε Χάρι και Μέγκαν: Δεύτερο ταξίδι με ιδιωτικό τζετ μέσα σε 48 ώρες

Στόχος σφοδρής κριτικής γίνονται ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ που παρά την καμπάνια τους για τη διάσωση του περιβάλλοντος και την έκφραση περιβαλλοντικών ανησυχιών, οι ίδιοι δεν διστάζουν να μολύνουν το περιβάλλον όταν πρόκειται για προσωπικό τους όφελος.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι δέχεται κριτική καθώς επέλεξε ιδιωτικό τζετ για εξαήμερες διακοπές στην Ίμπιζα ενώ δύο μέρες μετά την επιστροφή του, επέλεξε εκ νέου ιδιωτικό τζετ για να ταξιδέψει στη Νίκαια στη νότια Γαλλία.

Μάλιστα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος αξίας 15 εκατ. λιρών για το ταξίδι στη νότια Γαλλία, ενώ το ενοίκιό του κοστίζει περισσότερες από 20.000 λίρες. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Μέγκαν απολαμβάνει τον πολυτελή βίο κάνοντας κοστοβόρες επιλογές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι επιλογές τους αυτές δεν συνάδουν με την… αγωνία τους για τη διάσωση του περιβάλλοντος καθώς η επιλογή του 12θέσιου Τσέσνα Σιτέσιον για το ταξίδι στη Γαλλική Ριβιέρα δημιούργησε εφτά φορές περισσότερες εκπομπές αερίων ανά άτομο απ’ ό,τι μία εμπορική πτήση.

Η πτήση τους φέρεται να άφησε αποτύπωμα άνθρακα τριών τόνων ενώ ο μέσος όρος για μια χώρα είναι 13 τόνοι τον χρόνο.

Με τον ίδιο τύπο αεροσκάφους και της ίδιας εταιρείας που αποκαλείται “Uber για δισεκατομμυριούχους” ταξίδεψαν στις 6 Αυγούστου για την Ίμπιζα, όπου έμειναν σε πολυτελή ιδιωτική βίλα και επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία τη Δευτέρα για να φύγουν δύο ημέρες μετά για Γαλλία. Αυτή η πτήση άφησε αποτύπωμα άνθρακα τεσσάρων τόνων.

Κατά την αποβίβαση στο αεροδρόμιο της νότιας Γαλλίας ο πρίγκιπας Χάρι είχε κατεβασμένο το κεφάλι. Με το ζευγάρι βρισκόταν και μία βοηθός που φορούσε μαύρα και είχε πιασμένα τα μαλλιά σε μια κοτσίδα. Διέσχισαν τον διάδρομο και επιβιβάστηκαν σε μια μαύρη Mercedes που ήταν παρκαρισμένη κοντά σε αστυνομικό όχημα. Οδηγήθηκαν σε ιδιωτική βίλα κοντά στη Μέσογειο. Δεν έχει διευκρινιστεί που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή καθώς το ιδιωτικό αεροσκάφος που τους μετέφερε επέστρεψε στο αεροδρόμιο των ιδιωτικών πτήσεων την Παρασκευή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ