Ένοχος ο ράπερ A$AP Rocky από τη σουηδική Δικαιοσύνη – “Σώθηκε” χάρη στον Τραμπ – BINTEO

Ένοχος για επίθεση κρίθηκε από τη σουηδική Δικαιοσύνη ο ράπερ A$AP Rocky, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Ρακίμ Μάγιερς, αλλά του επετράπη να επιστρέψει στις ΗΠΑ και δεν θα παραμείνει άλλο στη φυλακή μετά την παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ράπερ υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση τελικά χτύπησε τον 19χρονο, Μουσταφά Τζαφάρι, στη Στοκχόλμη στις 30 Ιουνίου καθώς ήταν σε αυτοάμυνα γιατί τον ακολουθούσε επίμονα. Παρέμεινε έναν μήνα στη φυλακή, αλλά τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μην του επιβληθεί επιπλέον ποινή φυλάκισης, αν και τον έκρινε ένοχο, τονίζοντας ότι “η επίθεση δεν ήταν τόσο σοβαρής φύσεως”. Παράλληλα, του επιδίκασε να καταβάλει 1.307 ευρώ στο 19χρονο θύμα του.

Πάντως, να σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις του ράπερ περί αυτοάμυνας. Ο ίδιος είχε επιστρέψει στις αρχές του μήνα στις ΗΠΑ και δεν ήταν υποχρεωμένος να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα. Ο εισαγγελέας ζήτησε την εξάμηνη φυλάκισή του αλλά ο δικαστής απέρριψε την εισαγγελική πρόταση. Η σύλληψη του ράπερ προκάλεσε την οργή των θαυμαστών του και ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σουηδία. Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με τον Σουηδό πρωθυπουργό και ζήτησε την αποφυλάκιση του ράπερ και σίγουρα, φαίνεται πως η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου είχε τα οφέλη της.

Πηγή: Daily Mail, Skynews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ