• Ευρωπαϊκή βοήθεια στην Αφρική

  3:29 πμ, Τετάρτη 01 Αυγ 2012 3:29 πμ, Τετάρτη 01 Αυγ 2012

  Το χέρι της απλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες της Αφρικής προκειμένου να θωρακιστούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

  Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκταμιεύσει 22 εκατ. ευρώ προς την μαύρη Ήπειρο.

  Έπειτα από αυτή την απόφαση η ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια που έχει προσφέρει η ΕΕ στην Αιθιοπία, την Κένυα, το Τζιμπουτί και τη Σομαλία ανέρχεται σε 791 εκατ. ευρώ από πέρυσι, οπότε έπληξε την περιοχή η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών.

  «Σήμερα χάρη στην αύξηση των βροχοπτώσεων και την εργασία των ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο λιμός έχει υποχωρήσει. Παρόλα αυτά η πείνα, οι εκτοπισμοί και η ανασφάλεια παραμένουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Να αποτρέψουν θανάτους

  Η νέα αυτή βοήθεια της ΕΕ έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις από μελλοντικές ανθρωπιστικές κρίσεις προσφέροντας τρόφιμα, νερό, υπηρεσίες υγείας και υγιεινής στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην περιοχή, λόγω του λιμού, πεθαίνουν από πείνα 4 στα 10.000 παιδιά κάθε μέρα, περισσότερα από 2.000.000 παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό ενώ μισό εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν άμεσα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων, υπολογίζει ότι 12.000.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα