Απότομη κλιμάκωση της πίεσης από την Ουάσινγκτον στον Μαδούρο

Με στόχο την εκδίωξη του προέδρου της Βενεζουέλας από την εξουσία η Ουάσινγκτον προχωρεί σε απότομη κλιμάκωση της πίεσης στον Νικολάς Μαδούρο. Έτσι, ο Αμερικανός σύμβουλος ασφάλειας Τζον Μπόλτον κάλεσε για αυστηρότερη διεθνή δράση ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, έπειτα από την υπογραφή διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα «τα κατάλληλα μέσα» για να τερματίσει τη «δικτατορία» Μαδούρο.

Σε ομιλία του σε μια σύνοδο κορυφής για τη Βενεζουέλα, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, ο Μπόλτον τόνισε ότι οι αμερικανικές Αρχές θα στοχεύουν πλέον και θα επιβάλουν κυρώσεις σε οποιονδήποτε, και σε αλλοδαπούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση Μαδούρο.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε τρίτα μέρη που θέλουν να συναλλάσσονται με το καθεστώς Μαδούρο: Να προχωρήσετε με ιδιαίτερη προσοχή», είπε ο σύμβουλος ασφάλειας του Αμερικανού πρόεδρου και ζήτησε πιο σκληρή διεθνή δράση ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσποιείται ότι διαπραγματεύεται με την αντιπολίτευση, απλά για να κερδίσει χρόνο. «Ο χρόνος για διάλογο τελείωσε. Τώρα είναι η ώρα για δράση. Ο Μαδούρο βρίσκεται στο τέλος του», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ