Δεν άντεξε η καρδιά του 77χρονου που έγινε “ασπίδα” για τη γυναίκα του στο Ελ Πάσο – Τι λένε οι ανιψιές του

Ο ηλικιωμένος άνδρας που έβαλε το σώμα του μπροστά σε αυτό της γυναίκας του για να την προστατεύσει από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της επίθεσης που διαπράχθηκε το Σάββατο στο Ελ Πάσο υπέκυψε στα τραύματά του τη Δευτέρα, ενημέρωσαν η οικογένειά του και αξιωματούχοι, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των Μεξικανών οι οποίοι σκοτώθηκαν στο ένα από τα δύο mass shootings τα οποία συγκλόνισαν τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο σε οκτώ.

Ο Χουάν δε Διός Βελάσκες, 77 ετών, είχε μετεγκατασταθεί πριν από έξι μήνες στο Ελ Πάσο, μαζί με τη γυναίκα του, την Εστέλα Νικολάσα, από τη Σιουδάδ Χουάρες, στην άλλη πλευρά των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Το πρωί του Σαββάτου, το ζευγάρι πήγε να ψωνίσει, όπως συνήθιζε αφότου μετεγκαταστάθηκε, σε ένα πολυκατάστημα Walmart, όταν ένας νεαρός με τουφέκι εφόδου άρχισε να σκορπάει θάνατο.

«Δεν μπορούσε να αγωνιστεί άλλο, η καρδιά του άρχισε να σταματά», ανέφερε η Ιδάλι Βελάσκες, μια ανιψιά του, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η γυναίκα του, η Εστέλα, που χτυπήθηκε στο στομάχι από σφαίρα που διαπέρασε τον Χουάν, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το μακελειό, το οποίο ακολούθησε 13 ώρες αργότερα ένα δεύτερο στο Ντέιτον του Οχάιο, προκάλεσε αγανάκτηση στο Μεξικό, όπου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κινήσει —κάτι χωρίς προηγούμενο— νομικές διαδικασίες για αυτή που αποκαλεί τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τους Mεξικανούς μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ο ηλικιωμένος υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Ντελ Σολ του Ελ Πάσο, καθώς η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα, είπε άλλη ανιψιά του, η Νόρμα Ράμος.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, δήλωσε ότι η σφαγή του Σαββάτου φαίνεται πως είχε ρατσιστικά κίνητρα. Η αστυνομία επικαλείται το «μανιφέστο» συντάκτης του οποίου φέρεται να είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, ως την απόδειξη ότι η σφαγή είχε ως κίνητρο το φυλετικό μίσος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ