Αποζημίωση 25.000 ευρώ σε ασθενή λόγω ιατρικής… γκάφας

Στο νοσοκομείο για επέμβαση στην ουροδόχο κύστη πήγε ένας άνδρας που, κατά λάθος, τελικά έφυγε με… περιτομή.

Συγκεκριμένα, ο Τέρι Μπρέιζιερ πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο του Λέστερ τον Σεπτέμβριο του 2018 όπου περίμενε να υποβληθεί σε κυστεοσκόπηση, κατά την οποία ο χειρουργός μέσω ενός ειδικού ενδοσκοπικού εργαλείου, το κυστεοσκόπιο, εξετάζει την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη.

Οι γιατροί επρόκειτο να εγχύσουν μπότοξ στα τοιχώματα της ουρήθρας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει κατά της ακράτειας των ούρων. Ωστόσο, όταν ολοκληρώθηκε η επέμβαση, οι γιατροί του είπαν ότι δεν μπορούσαν να τον πάνε πίσω στη μονάδα του αλλά έπρεπε να του μιλήσουν.

“Δεν ήξεραν τι να πουν όταν ανακάλυψαν τι έκαναν” είπε ο ασθενής στην Daily Star. “Ήταν μία έκπληξη. Πήγα για λίγο μπότοξ και κατέληξα με περιτομή. Ο άνδρας αποζημιώθηκε με 25.000 ευρώ.

Ο διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λέστερ Άντριου Φέρλον, δήλωσε: “Παραμένουμε βαθύτατα και πραγματικά θλιμμένοι για το ιατρικό μας λάθος και θα ήθελα να αδράξω της ευκαιρίας ακόμη μια φορά να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Μπρέζιερ. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τέτοια περιστατικά και θα κάνουμε διεξοδική έρευνα για να διασφαλίσουμε ότι μας έγινε μάθημα αυτό το γεγονός και θα κάνουμε στο εξής ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε παρόμοια γεγονότα μελλοντικά. Αν και τα χρήματα δεν μπορούν να αλλάξουν αυτό που κάνουμε, τουλάχιστον αυτή η αποζημίωση να προσφέρει μια παρηγοριά”.

Πηγή: skynews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ