Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Αλ Σίσι για την κρίση στη Λιβύη

O Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Φάταχ αλ Σίσι για την κατάσταση στη Λιβύη, έχοντας ως κύριο στόχο να στηριχθεί «η κατάπαυση του πυρός» ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στη βορειοαφρικανική χώρα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος ηγέτης, που βρίσκεται σε διακοπές στην επίσημη θερινή κατοικία στο κάστρο της Μπρεγκανσόν, στη νότιο Γαλλία, και ο Σίσι συνομίλησαν για τη Λιβύη «με στόχο να στηριχθούν τα σχέδια του ΟΗΕ ενόψει μίας βραχυπρόθεσμης κατάπαυσης πυρός και την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργου Φάγιεζ αλ Σάραζ και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, επί τη βάσει της συμφωνίας του Αμπού Ντάμπι».

Η προεδρία ενημέρωσε επίσης πως ο Μακρόν έθιξε το ζήτημα αυτό πρόσφατα με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπεν Ζαγέντ αλ Ναχιάν και τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπεν Χάμαντ αλ Θάνι.

Το Παρίσι φιλοδοξεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στην κρίση στη Λιβύη, ανησυχώντας για τις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις που έχει η κρίση στη χώρα σε όλη την περιοχή της Σαχάρας. Η Αίγυπτος από την πλευρά της ανησυχεί για τις εξελίξεις στα σύνορά της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ