Φόβοι για την υγεία του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία – Τι λέει το περιβάλλον του για την αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε

Οι φόβοι εντάθηκαν σήμερα για την υγεία του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Ρωσίας Αλεξέι Ναβάλνι, που μεταφέρθηκε από το κελί του στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε αλλεργική αντίδραση, την οποία χαρακτηρίζει «περίεργη» το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμιτς, την εκπρόσωπο τύπου του, ο Ναβάλνι, που καταδικάστηκε αυτήν την εβδομάδα σε φυλάκιση 30 ημερών για παραβάσεις «στους κανόνες διαδηλώσεων», νοσηλεύτηκε, σήμερα, λόγω μιας «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης».

«Η πηγή της αλλεργικής αντίδρασης δεν έχει εντοπιστεί. Σε όλη του τη ζωή, ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ πάθει αλλεργική αντίδραση» υπογράμμισε η εκπρόσωπος στο Twitter.

Ο Ναβάλνι υπέστη διόγκωση των βλεφάρων κι εμφανίστηκαν αποστήματα στον λαιμό του, την πλάτη, το στήθος και στους αγκώνες, εξήγησε η Αναστασία Βασιλίεβα, η προσωπική γιατρός του, σε ένα μήνυμα που προβλήθηκε στο Facebook.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη μια τοξική αντίδραση και βλάβες από μια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου» υπογράμμισε η ίδια, αφού μετέβη στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο Ναβάλνι από αστυνομικούς.

«Ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ καμία αλλεργία» διαβεβαίωσε η Βασιλίεβα, ζητώντας να γίνει χημική ανάλυση στα σεντόνια του κρεβατιού του στο κελί του κρατουμένου.

Από την πλευρά της, η Όλγα Μιχαήλοβα, η δικηγόρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν μπόρεσε να δει τον πελάτη της παρά μόνο αφού έκανε φασαρία στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην πόρτα του δωματίου στο νοσοκομείο.

«Αγνοούμε προς το παρόν τι συνέβη, όμως δείχνει πολύ περίεργο» έγραψε στο Facebook.

«Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε έναν άγνωστο αλλεργικό παράγοντα και μια διόγκωση του προσώπου συμβαίνουν σε έναν άνδρα που δεν είχε ποτέ στα 43 του χρόνια αλλεργίες» τόνισε η Μιχαήλοβα.

Νούμερο ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίστηκε την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, που κατέληξε χθες στη σύλληψη 1.400 και πλέον ανθρώπων στη Μόσχα, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ