Χαμός στα social media με φήμη περί θανάτου του Ερντογάν – ΦΩΤΟ

Χαμός… Αυτή η λέξη ταιριάζει σε όλα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες στα social media έπειτα από δημοσίευμα αραβικής ιστοσελίδας που ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφυγε από τη ζωή εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου σε ηλικία των 65 ετών.

Δείτε το δημοσίευμα:

Το site “Arab Turk” και το τουρκικό Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλέστηκαν πηγή μέσα από την Προεδρεία, η οποία είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος πως χαίρει άκρας υγείας…

«Ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης σκόπιμα διαδίδουν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις. Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει το έργο του κανονικά και δεν έχει υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ωστόσο ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια διάψευση η Άγκυρα.

Τα σενάρια περί απώλειας του «Σουλτάνου» φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι η φήμη διαδόθηκε αστραπιαία μέσω των social media.

ΜΜΕ του Ισραήλ, πάντως, που παρακολουθούν την υπόθεση, μετέδωσαν πως ο Τούρκος ηγέτης βρίσκεται σε διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν»…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ