Τουρίστρια από την Τσεχία για τη Χαλκιδική: Ήρθαμε τη Δευτέρα για μία εβδομάδα – Θα δούμε αν θα μείνουμε

Συγκλονίζει με την περιγραφή για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλκιδική η νηπιαγωγός από την Τσεχία, Πέτρα Σλοσάροβα που μίλησε στην ιστοσελίδα «idnes.cz» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο άμεσης αναχώρησης από τη χώρα μας.

Η Σλοσαρόβα βρίσκεται με τον σύζυγό της για διακοπές στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον οικισμό Φούρκα του δήμου Κασσάνδρας και περιέγραψε όλα όσα έζησε. «Χθες βγήκαμε για δείπνο, είδαμε γεμάτα από κόσμο όλα τα εστιατόρια και ξαφνικά όλοι έβγαιναν έξω», είπε και συμπλήρωσε «Τραπέζια, καρέκλες έφευγαν από τον αέρα, μικρά παιδιά έκλαιγαν. Στη συνέχεια η καταιγίδα έπεφτε με πιο εντατικό ρυθμό και τρέξαμε στο δωμάτιο. Ήταν τρομερό, ο σύζυγος μου κοιτούσε συνεχώς από το παράθυρο για το αυτοκίνητο, διότι αν συνέβαινε κάτι, δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε».

Η νηπιαγωγός από την Τσεχία, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Αναφέρθηκε και στο ποια ήταν η κατάσταση που συναντούσε κανείς στη Φούρκα γύρω στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Σε πολλά εστιατόρια έχουν σπάσει τα πάντα. Κάποια καταστήματα έχουν καθαρίσει, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τρόφιμα και νερά, αλλά ακόμα δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό», υπογράμμισε.

«Δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά, ο σύζυγός μου γνωρίζει λίγα και έτσι το μόνο που μάθαμε είναι ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια έκτακτη κατάσταση», είπε η κα. Σλοσάροβα, η οποία, καταλήγοντας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο άμεσης αναχώρησης από τη χώρα μας. «Φθάσαμε τη Δευτέρα, αρχικά θέλαμε να είμαστε εδώ για περίπου μία εβδομάδα, θα δούμε αν θα καθίσουμε. Θα δούμε μέχρι το βράδυ αν όλα λειτουργούν», κατέληξε.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τουριστικά πρακτορεία, βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 Τσέχοι, την ώρα που τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους 30.000 Ρώσους. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ