Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις μέχρι τη στιγμή που βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση με τους Τουρκοκύπριους

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί απτόητη στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αποδεικνύεται περίτρανα και από τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε πως οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν από το Γιαβούζ όπως ήδη γίνεται με τον «Πορθητή» λαμβάνοντας μάλιστα όλα τα απαραίτητα μέτρα και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Τόνισε επίσης ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τηρούν μια ξεκάθαρη στάση υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου και προειδοποίησε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της στην περιοχή μέχρι τη στιγμή που βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση με τους Τουρκοκύπριους να λαμβάνουν το μερίδιο του πλούτου που τους αναλογεί.

O Τσαβούσογλου, όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Κατέθεεσε συγκεκριμένη πρόταση στο θέμα των ερευνών και υπενθύμισε την πρόταση που είχαν καταθέσει οι Τουρκοκύπριοι το 2011. «Τότε είχαν προτείνει να υπάρχει μια κοινή επιτροπή υπό την επιτήρηση του ΟΗΕ. Να συναποφασίσουν το πως θα γίνει η διανομή των εσόδων και μετά να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις. Η πρόταση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι στο τραπέζι και δεν έχει αποσυρθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ