Έξαλλος ο Τραμπ – Η Apple σχεδιάζει να συναρμολογήσει το νέο Mac Pro στην Κίνα

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε η Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η η αμερικανική Apple αποφάσισε να συναρμολογήσει στην Κίνα και όχι στην πατρίδα της τον νέο επιτραπέζιο υπολογιστή της Mac Pro, αν και έως τώρα οι υπολογιστές αυτοί ήταν το μοναδικό σημαντικό προϊόν που η εταιρεία συναρμολογούσε στις ΗΠΑ. Μετά την αποκάλυψη αυτή από την αμερικανική εφημερίδα, η εταιρεία σχολίασε ότι η συναρμολόγηση είναι απλώς ένα μόνο από τα πολλά βήματα στην όλη παραγωγική διαδικασία.

Εκπρόσωπος της Apple επεσήμανε ότι «όπως όλα τα προϊόντα μας, ο νέος Mac Pro σχεδιάζεται στην Καλιφόρνια, ενσωματώνοντας εξαρτήματα από αρκετές χώρες, μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ. Η τελική συναρμολόγηση είναι μόνο ένα μέρος στη διαδικασία κατασκευής».

Οι πωλήσεις του ακριβού Mac Pro (που έχει τιμή γύρω στα 6.000 δολάρια), κινούνται με βραδύ ρυθμό (η εταιρεία δεν αποκαλύπτει ακριβή στοιχεία πωλούμενων υπολογιστών) και συνεισφέρουν σχετικά λίγο στα κέρδη της Apple, η οποία δεν έχει ανανεώσει τον συγκεκριμένο υπολογιστή από το 2013.

Ο πόλεμος Τραμπ-Σι έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Apple, καθώς η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας για προϊόντα της όπως το iPhone και η κινεζική αγορά συμβάλλει κατά 18% περίπου στα συνολικά έσοδα της εταιρείας. Η συναρμολόγηση του Mac Pro, σύμφωνα με τους «New York Times» και το Reutersς, γινόταν έως τώρα σε εργοστάσιο στο Τέξας και η μεταφορά της στην Κίνα, σίγουρα θα εκνευρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος το 2016 είχε ρητά δηλώσει κατά την προεκλογική εκστρατεία του: «Θα αναγκάσουμε την Apple να αρχίσει να φτιάχνει τους υπολογιστές της και άλλα πράγματα σε αυτή τη χώρα, αντί για άλλες χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ