Και η 13χρονη Ίνγκα στη μάχη για την κλιματική αλλαγή – Διαμαρτυρία μπροστά στο κοινοβούλιο της Πολωνίας

Η 13χρονη Ίνγκα ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές της πραγματοποιώντας εκστρατεία μπροστά από το κοινοβούλιο της Πολωνίας σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, πριν από τις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

Την Ίνγκα Ζάσοβσκα ενέπνευσε η Σουηδέζα μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και οι κινητοποιήσεις που οργανώνει κάθε εβδομάδα, ενώ σχεδιάζει να ακολουθήσει τα βήματά της οργανώνοντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο κάθε Παρασκευή τον μήνα Ιούλιο, όπου θα απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να ενεργήσουν κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, οι πολιτικοί θα πρέπει να ενωθούν και μαζί να αναλάβουν αποφασιστική δράση στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» είπε η Ζάσοβσκα σε δημοσιογράφους, περιστοιχισμένη από υποστηρικτές της που κρατούσαν πλακάτ.

«Δεν θέλω κενά λόγια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θέλω αληθινή δράση από τους πολιτικούς, τώρα, αυτή τη στιγμή! Είναι η έσχατη ώρα για να σταματήσουμε την κλιματική καταστροφή!».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ