Έσπερ προς Ακάρ: Αν δεχθείτε τους S-400, δεν μπορείτε να έχετε F35

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Οι Yπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Τουρκίας επιβεβαίωσαν την ισχυρή, πολυεπίπεδη και συνεχή στρατιωτική- αμυντική τους σχέση όπως και τη δέσμευσή τους στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, αλλά S-400 και F35 είναι ασυμβίβαστα οπλικά συστήματα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Τ. Έσπερ συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την Τουρκία Χούλουσι Ακάρ την Τετάρτη στο περιθώριο της υπουργικής συνάντηση του ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, θέματα περιφερειακής ασφάλειας και διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής συνεργασίας. Επανέλαβαν τη δέσμευσή τους ως στενοί συμμάχοι του ΝΑΤΟ και στρατηγικοί εταίροι.

“Λόγω αυτής της μακροχρόνιας σχέσης ως συμμάχων, οι δύο αξιωματούχοι είχαν μια ειλικρινή και διαφανή συζήτηση όπου ο υπουργός Esper επανέλαβε ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας από την Τουρκία είναι ασυμβίβαστη με το πρόγραμμα F-35 και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέπεται να διαθέτει και τα δύο συστήματα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ